2021-2022 GÜZ DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIM İLANI

*BAŞVURU YAPACAK ADAYLARA ÖNEMLE DUYURULUR*

  1. Online Başvuru sırasında ilgili programlarda istenilen (ALES, Transkript Belgesi, Mezuniyet Belgesi, Kimlik Belgesi, Erkek Adaylar İçin Askerlik Durum Belgesi ve Yabancı Dil Belgesi İsteyen Yüksek Lisans Programı ile Doktora Programları için Yabancı Dil Sınavı) belgelerin sisteme yüklenmesi zorunludur. İstenilen belgelerin eksik yüklenmesi halinde başvuru geçersiz sayılır.
  2. Lisans tamamlama yapan adayların mezuniyet not ortalaması hesaplanırken (Ön Lisans +Lisans) her iki transkriptte de notların yüzlük karşılıklarının toplamının ikiye bölünmesiyle elde edilen not kullanılmalıdır. Ayrıca (Ön Lisans +Lisans) her iki transkriptte de Lisansüstü Aday Öğrenci Diploma ve Transkript Yükleme Alanı” na yüklemeleri de gerekmektedir.
  3. Transkript belgesinde genel not ortalaması 4’lük sistemde olup 100’lük not karşılığı bulunmayanlar için YÖK’ün 100’lük not dönüşümü tablosu kullanılır. Transkript belgesinde 4’lük ve 100’lük genel not ortalaması (GANO) bulunan veya sadece 100’lük notu bulunan adaylar 100’lük notu kullanması zorunludur. 
  4. On-line Başvuru Formu Çıktısı başvuru tarihleri bittikten sonra alınamadığı için adayların başvuru tarihleri arasında Online Başvuru Formu çıktısını almaları zorunludur.

BAŞVURU İLANI İÇİN TIKLAYINIZ

BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email