Hakkımızda

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü “Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu, Yükseköğretim Kanunu, Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu, Telsiz Kanunu ve 78 ve 190 sayılı kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılması hakkındaki  01.03.2006 tarihinde kabul edilen 5467 sayılı Kanununun 1. maddesi ile 28.3.1983 tarihli ve 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununa ilave edilen Ek 63. madde ile” Erzincanda Erzincan Binali Yıldırım  Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak kurulmuştur.

16.03.2007 tarihinde Kurucu Müdür atanmasıyla Enstitü akademik anlamda faaliyete geçmiş ve üniversite bünyesinde lisansüstü düzeyinde eğitim ve yapılanma çalışmaları hayat bulmaya başlamıştır. Sosyal Bilimler Enstitüsü ile Fen Bilimleri Enstitüsü Yalnızbağ Yerleşkesinde yer almaktadır. Sosyal Bilimler Enstitüsü, Ağustos 2007 tarihinde Eğitim Fakültesi Ek Binası 2. katında faaliyetlerine başlamıştır.

Kısa süre içerisinde idari ve akademik yapılanmasını tamamlayan Enstitümüz, lisansüstü programlarına öğrenci almaktadır.  Farklı programlara lisansüstü öğrenci alımı için Yüksek Öğretim Kurulu nezdinde çalışmalar devam etmektedir. Halen Enstitü bünyesinde yüksek lisans programlarında 1107, Doktora programında 162 olmak üzere toplam 1269 öğrenci öğrenim görmektedir. Bugüne kadar 1264 yüksek lisans ve 46 doktora olmak üzere toplam 1310 öğrencimiz mezun olmuştur.